Cursussen

 

Schilderen met Leonne
In mijn atelier Leonne-art aan de Burg. Janssenstraat 19 te Beesel geef ik schildercursussen voor beginners en gevorderden.
De schildercursussen zijn er  in diverse stijlen, zoals volksschilderen, realistisch, abstract, imperialistisch etc. De drempel om aan een van deze cursussen te beginnen is zeer laag en staat vooral het plezier in het schilderen voorop.
De cursus bestaat uit 20 lessen (geen lessen tijdens vakanties)  en beginnen eind september / begin oktober. Tijdens de cursus en na het einde van een cursus kan men deelnemen aan diverse work-shops.

Beginnerscursus
Uitgangspunt van elke cursus is dat u leert dat tekenen en schilderen meer is dan werken met een potlood en verf alleen. U krijgt een uitgebreid en afwisselend aanbod van teken- schilder- en grafische technieken. De cursus is geschikt voor ieder, die van tekenen en schilderen houdt en die teken- en schildertechnieken wil leren en verder wil leren ontwikkelen.

Na een korte technische introductie kan de cursist(e), uitgaande van diverse oefeningen, vertrouwd worden gemaakt met de basistechnieken van het schilderen. Er is geen sprake van een specifieke les- of opdrachtenprogramma maar de cursist(e) kan vrij zijn of haar onderwerpen en technieken (acrylschilderen) of stijlen kiezen, waarbij, afhankelijk van deze keuze, aspecten als vorm, kleur,expressie, figuratie,abstractie aan bod komen. Door middel van intensieve begeleiding (max. 12 personen per groep), technische assistentie, advies, dialoog, maar ook gesprekken met medecursisten zal zowel het proces (stijl en uitwerking) als het resultaat de nodige aandacht krijgen. Door deze manier van werken, begeleiding en advies, waarbij de uiteindelijke keuzen door de cursist zelf worden genomen, zal deze cursus de basis kunnen worden van zelfwerkzaamheid in de diverse technieken.

Vervolgcursus
Heeft u al enige ervaring op het gebied van het tekenen en schilderen, dan is deze cursus iets voor u. In deze cursus ga ik ervan uit dat men reeds bekend is met een groot aantal basistechnieken zoals tekenen naar waarneming, hanteren van teken- en schildermaterialen en gebruik van kleur.
Tijdens de cursus komen de volgende zaken aan bod:
• Opdrachten worden gekoppeld aan werkwijze van bekende kunstenaars en kunststromingen
• Vaak wordt er gewerkt met zelf meegebrachte afbeeldingen waarna een gerichte opdracht volgt
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en specialisatie in techniek en materiaal

De cursussen worden gegeven in mijn atelier op:

 

Maandag 19.30 – 21.00 uur
   
Woensdag 10.00 – 11.30 uur
13.30 – 15.00 uur
19.30 – 21.00 uur
Donderdag 10.00 – 11.30 uur
13.30 – 15.00 uur