Over mij

 

Leonne van Deuzen – Peeters is geboren op 22 september 1957 in Beesel.
Leonne groeide op met de kunst.
Haar vader René Peeters werkte als keramist bij St.Joris en later in zijn eigen keramisch bedrijf  Loré te Beesel en nam haar al heel vroeg mee in de wereld van de kunst.

Opleiding
Leonne volgde een opleiding reclametekenen aan de Detailhandelschool te Roermond en vervolgde haar tekenopleiding aan de Vrije Academie en Famous Artist School te Amsterdam.
Voor de keramiek ging zij in de leer bij haar vader en Jac Ottenheim te Schinveld.
In 1990 kwam de omslag naar het schilderen. Zij begon met het beoefenen van de volksschilderkunst bij Leny Kuijpers in Beesel.  Hier leerde zij  alle facetten van de volksschilderkunst en ging daarnaast zelf experimenteren op het doek.
Op de teken- en schilderschool te Linne kreeg onderwijs van gerenommeerde kunstenaars. Met veel experimenteren en verfijnen van de diverse technieken is zij de kunstenares geworden die zij nu is.

Techniek
Leonne werkt hoofdzakelijk met acrylverf. Haar schilderijen zijn realistisch vanwege het streven naar een natuurgetrouwe weergave waarin mens en dier een centrale plaats innemen, maar waar ook abstracties en abstracte figuren een zekere geheimzinnigheid uitstralen van een verborgen wereld die achter de werkelijkheid verscholen gaat.
Met de keuze van de onderwerpen, de composities en kleurstellingen tracht zij enige romantiek en spanning in haar werken te brengen die de aandacht van de toeschouwer trekt.

Na haar eerste expositie kreeg zij de volgende alleszeggende recentie:

“Leonne woekert met haar telenten en borstelt zowel moderne als klassieke werken met een onstuimige, temperamentvolle vaart en ongemeen levendig. Ze schildert grandioze composities in warme kleuren vol overgangstonen, in flamboyant Limburgse stijl. Haar konterfeitsels zijn breed, fors,kleurig,hevig,temperamentvol, tintelend en temperamentvol met Limburgse zwier gepenseeld”
(André M. Nijssen)